Wijziging: zelftest bij milde klachten

Wijziging: zelftest bij milde klachten

Donderdag 2 december 2021

Om 18.30 uur vanavond is het bericht naar buiten gekomen dat kinderen vanaf morgen met milde klachten en een negatieve zelftest wel naar school mogen komen. Sinds eind november moesten kinderen met een lichte verkoudheid thuisblijven en was het advies om ze te laten testen bij de GGD.

Door deze versoepeling/wijziging kunnen gelukkig weer meer kinderen naar school komen. Al blijft het lastig inschatten of het over milde klachten gaat. Daarom wil ik u als ouder vragen dit zelf zo goed mogelijk in te schatten en hier verantwoord mee om te gaan en pas bij een negatieve zelftest uw kind naar school te laten gaan. Blijven de klachten aanhouden dan wordt een test bij de GGD wel geadviseerd.

Heeft uw kind op dit moment milde verkoudsheidsklachten en was het bv. vandaag niet op school, dan mag uw kind vanaf morgen bij een negatieve test wel naar school.

Omdat deze versoepeling onverwachts is ingevoerd kan het zijn dat u op dit moment niet kunt testen. Heeft u geen test thuis, maar heeft uw kind op dit moment milde verkoudsheidsklachten dan kunt u morgenochtend om 08 uur een test op school ophalen, zodat u deze bij uw kind kunt afnemen.

Wij gaan als school in geen geval de zelftest afnemen. Die verantwoordelijkheid ligt bij u.

Heeft u voor morgenochtend een test nodig, mail dan naar susanne.hansen@stichtingobo.nl, wij zorgen ervoor dat deze dan voor u klaarligt. Vanaf volgende week worden er op de scholen zelftests voor de kinderen geleverd, die wij zullen uitdelen, zodat iedereen thuis ook de tests heeft.

Ik hoop iedereen zo voldoende te hebben geïnformeerd.

Nog een fijne avond

Susanne


Terug

Hoveniersberg 37

4708 HD Roosendaal

0165 555 811

info@nullkindcentrumbergop.nl