Thuisonderwijs

Thuisonderwijs

Woensdag 6 januari 2021

Beste ouders, verzorgers,

We zijn nu 2 dagen onderweg met het thuisonderwijs. Het is bij bijna alle kinderen, met hulp van ouders, gelukt om in te loggen en mee te doen. Daarnaast kunnen de kinderen en ouders via een chatverbinding gedurende de dag vragen stellen aan de juf. Niet alleen voor de kinderen en ouders is het afstandsonderwijs spannend, maar zeker ook voor de leerkrachten. Dit omdat alles anders is, de computers of de verbinding ons soms in de steek laten, sommige collega's nog niet zo vaardig zijn met het programma Teams en vooral dat er minder interactie is dan als de kinderen wel op school zijn. 

Toch zijn we enorm trots op hoe het nu al loopt. We krijgen al heel veel foto's binnen van hoe de kinderen aan de slag zijn met het thuiswerk. We zijn trots op de kinderen en op u. We doen dit met zijn allen en willen dat het voor de kinderen zo goed mogelijk verloopt. 

Nog even een paar praktische punten:

De chromebooks lopen i.v.m. het videobellen sneller leeg dan gedacht. Als u thuis de nieuwste Samsunglader heeft dan kunt u zelf de chromebook opladen en hoeft u zoon/dochter niet naar school om het op school op te laden. Heeft u geen Samsung oplader dan kunnen de kinderen vanmiddag tussen 12.00-13.00 uur hun chromebook naar school brengen. Morgenochtend kunnen ze dan tussen 08.00-08.30 uur hun chromebook weer ophalen.

De leerkrachten hebben voor het videobellen de app Teams gedownload. Hierdoor zien ze meer kinderen in beeld. Als u dit zelf ook doet, ziet uw zoon/dochter meer klasgenoten door op galery te klikken.

Bereikbaarheid leerkrachten. We zien dat er gedurende de dag heel veel vragen binnen komen. Dat is natuurlijk heel logisch omdat het voor u als ouder ook allemaal nieuw is.

Als de leerkrachten bezig zijn met de onlinelessen zijn ze niet in de gelegenheid om vragen te beantwoorden. 

Verder willen we aangeven dat de leerkrachten, die die dag werken, tot 15 uur vragen beantwoorden. Heeft u later op de dag een vraag gesteld dan krijgt u hoogstwaarschijnlijk de volgende dag antwoord.

We hopen u voor nu weer voldoende te hebben geïnformeerd. Heeft u vragen schroom dan niet om contact op te nemen met school.

 

Groetjes Susanne

 


Terug

Hoveniersberg 37

4708 HD Roosendaal

0165 555 811

info@nullkindcentrumbergop.nl